1165369367374002
 
minderveruitelkaAR.png

BANK15 TEE COLLAB 

Vier keer per jaar gaan wij iedere keer twee shirts droppen. Twee verschillende

t-shirts met op de achterkant een zeefdruk illustratie ontworpen door een maker uit Breda. De collecties zijn limited dus bestel er eentje via de bestelknop voor ze uitverkocht zijn! De shirts vallen normaal en zijn op de voorkant voorzien van het BANK15 logo (ook in zeefdruk) en een label van de maker. 

Voor de eerste drop hebben we de samenwerking gezocht met studio Fou Roux en Tiest Luijten. Bredase makers van de bovenste plank en helden in illustratie, animatie en zelfs tattoo.

De shirts worden met de hand voorzien van een zeefdruk illustratie door niemand minder dan Nol. Al jaren ervaring en gedreven door de grafische werkplaatsen om hem heen en een niet onbekend gezicht voor de meeste Bredanaren. 

 

De makers hebben zichzelf laten inspireren door Breda!

Een ode aan de stad waar wij ons hard voor maken, de stad die ons al zoveel gegeven heeft en waar wij alleen maar meer kansen zien om samen met de stad te groeien. 

 

*Je ontvangt een mail als je t-shirt klaar ligt bij BANK15 Cafe, St Janstraat 11 in Breda. 

Mocht je niet in de gelegenheid zijn het op te halen, reageer dan even op de mail die je ontvangt dan zorgen wij dat het naar je verstuurd wordt (kosten voor verzending zijn voor eigen rekening). In Tilburg bij BANK15 of bij de Glasfabriek ophalen kan in overleg ook. 

Schermafbeelding 2022-09-14 om 14.21.18.png

ONTWERP VAN - STUDIO FOU ROUX

Voor het thema achter dit T-shirt hebben de makers van Studio Fou Roux zich laten inspireren door “Adriaen van Bergen en het Breda’s kwartiertje”. Adriaen van Bergen was de bedenker van de list met het Turfschip van Breda, waarmee prins Maurits in 1590 de stad Breda kon veroveren op de Spanjaarden. Echter kwam Adriaen zelf te laat voor de verovering.

Schermafbeelding 2022-09-14 om 14.21.10.png

ONTWERP VAN - TIEST

Eten en drinken staat voor Tiest centraal als hij denkt aan Bourgondiër zijn. Worstenbroodjes, kaas en een glas speciaal bier met een bittergarnituur. Daarnaast heeft Tiest zich laten inspireren door de mooiste plek van Breda: de Onze-Lieve-Vrouwenkerk. Met de prachtige bogen en fantastische ramen. Hier kon hij gebruik van maken voor het kader van de illustratie. Als middelpunt van de kerk, maar ook voor zijn illustratie heeft hij zich laten inspireren door het Praalgraf van Engelbrecht II en heeft hij het harnas bovenop dit graf weer tot leven laten komen, door zich goed vol te eten. 

Schermafbeelding 2022-09-19 om 16.04.18.png

MAKERS BOY EN LEONARD

Makers Boy en Leo zijn een jaar geleden samen Studio Fou Roux begonnen. Ze maken tattoos, grafische ontwerpen, kleding, en kunst in de breedste zin van het woord, vol met passie en overgave. Hun grote voorbeeld is Daniel Higgs, de grondlegger van het tatoeëren met een surrealistische inslag in traditionele stijl. Daarnaast is hij ook schrijver van poëzie, muzikant en kunstenaar. Over 5 jaar hopen ze nog steeds dezelfde studio te hebben, maar dan groter!

Schermafbeelding 2022-09-19 om 16.04.34.png

MAKER TIEST LUIJTEN

Tiest is tekenaar, illustrator, animator en maakt grappen. Hierin probeert hij dichtbij zichzelf te blijven. Hij is begonnen met tekenen, omdat hij het gewoon leuk vond en verder wilde ontwikkelen. Door zijn toelating op de kunstacademie is hij verder gegroeid. Tiest is eigenwijs en heeft humor, maar hij  is ook nog zoekende. Op dit moment is hij bezig met zijn instagram pagina @vreemde.ventjes. Hij wil “succesvol” worden door gewoon zichzelf te zijn.