1165369367374002
top of page
ondertekenen convenant_jerry opier_edited.jpg

WE KUNNEN NIET IEDEREEN EEN KANS GEVEN, MAAR IEDEREEN KAN WEL IEMAND EEN KANS GEVEN

“Kansen bieden, kansen krijgen en kansen zien. Durven geven, durven delen en durven doen." Dat klinkt simpel, maar het is niet eenvoudig in onze huidige manier van leven om anders te kijken. Er was een moment in mijn leven dat ik ging beseffen dat het allemaal begon met een simpel iets: een kans. Het was tijd om dát door te geven.

 

Ik kom uit de wereld van reclame en heb mijn talent lange tijd ingezet om mensen te laten begeren en te consumeren wat ze eigenlijk niet echt nodig hebben. Ik wil nu mijn talent inzetten om anderen dezelfde kans te geven die ik ook heb gehad. Ik heb zelf mogen ervaren wat het kan brengen als je van iemand een kans krijgt. Een kans om te ontdekken en mogelijkheden te ervaren. Het heeft mij meer gegeven dan ik had durven dromen.

Ooit was ik zoekende naar antwoorden. Wat wil ik en wat is mijn plek in deze wereld? Omdat mijn wereld beperkingen gaf in inzichten, reikte mijn scope enkel tot de straten waar ik leefde en de mensen om mij heen. Ik wist niet wat er in de wereld te koop was en mijn creativiteit zag ik als onrust. Kansen leken beperkt en mijn motivatie was ver te zoeken. En op een cruciaal moment in mijn leven liep ik iemand tegen het lijf die mijn wereld compleet zou veranderen. Hij gaf mij een kans om in zijn bedrijf te komen werken. Om vertrouwen in mezelf te ontwikkelen, om inzichten te ontmoeten en om te leren van zijn kennis en ervaring. Dat werkte inspirerend en ik werd uitgedaagd. Ik zag weer mogelijkheden en kreeg weer vertrouwen in de toekomst. Ik ging studeren, maakte snel carrière in de reclamewereld en mocht daarbij de halve wereld bezoeken. Mijn leven was veranderd, mijn inzichten waren verruimd en mijn creativiteit kreeg een plek. En ik realiseerde mij dat dit allemaal begon bij die ene persoon die zonder transactie of eigenbelang mij een kans wilde geven.

 

Nu is het moment om dat terug te geven. Ik besloot BANK15 te starten waar mensen kansen kunnen krijgen, pakken en geven. Met het doel om te ervaren wat het oplevert wanneer je een kans krijgt, pakt of geeft. Ontwikkelen en experimenteren en te ontdekken samen met anderen en te groeien naar je volgende stap. Het moet leiden tot het besef dat een kans je leven kan veranderen. Wij willen meer mensen in hun kracht zetten. Zo maken we het leven leuker en zullen de dialogen tussen mensen ook positiever zijn. Te beroepen op het oerbegrip compassie. En op deze manier bijdragen aan een fijnere leefwereld.

Ik geloof namelijk in een wereld waarin we met z'n allen kunnen bijdragen zonder in te hoeven leveren op onze eigen behoeftes. Dat we leren enkel te ‘pakken’ wat we nodig hebben. En dat hoeven niet alleen je primaire behoeftes te zijn. Wensen en dromen horen nou eenmaal bij het leven. Maar alleen als we durven delen dan kunnen we samen verder komen en aan nieuwe generaties een voorbeeld stellen.

 

Ik streef naar positieve verandering in combinatie met zakelijk succes. Een missie om het ideaal een levensvorm te geven voor hen die het verschil willen maken. Een business om het verschil te maken. 

Jerry Opier

 

bottom of page