1165369367374002
top of page
banner.png

OPEN CALL:

CITY INTERVENTION

We geloven in Breda als creatieve pionier. Daarom gaan we creativiteit uit het verdomhoekje halen en de stad als creatief podium pluggen. Voor deze open call hebben Breda Marketing en BANK15 de handen ineen geslagen. Om een City Intervention te realiseren zijn we op zoek naar ontwerpers uit Breda die in groepen gaan werken aan 4 City Interventions die eind dit jaar in de stad te bewonderen zijn. Een open call voor ontwerpers die zichzelf en hun creativiteit willen laten zien in de stad, samenwerken met andere creatieven uit de stad én al in een vroeg stadium een bijdrage willen leveren aan de creatieve toekomst van Breda. Voor meer informatie lees verder. Je kan je t/m 16 oktober in schrijven. 


 

CITY INTERVENTION 

De City Intervention; een landmark, een kunstwerk of een functioneel ontwerp. Het wordt geplaatst op de Explore Creative Breda route en is dus in de openbare ruimte te bewonderen. Een opdracht om een ontwerp te maken dat opvalt in de stad en aansluit bij de visie van de stad. Een vrije opdracht, waarbij er in groepen van ontwerpers gewerkt wordt naar 4 eindresultaten die vanaf 16 december in de stad te bewonderen zijn. Wat het wordt is aan jullie. Wat wel vaststaat is het materiaal waarmee gewerkt wordt, namelijk de rode beams*. 


 

BEAMS*

Beams zijn bouwstenen van hergebruikt plastic, gemaakt volgens de ‘Precious Plastic’ methode van Dave Hakkens. Het is een systeem dat bijdraagt aan een mentaliteit die, vooral door te doen, veel zichtbare en duurzame veranderingen kan laten zien. De Beams zijn op allerlei manieren in te zetten: Vergelijk het met Meccano™ waar je oneindig mee kunt variëren. Door dit idee te adopteren en door te ontwikkelen kunnen we, op lange termijn, ons leven bewuster en zo duurzaam mogelijk maken. In deze snel veranderende tijd een mooi moment om dit initiatief te omarmen. Afvalplastic wordt zo het nieuwe goud. Plastiek Breda en Breda Marketing hebben samen met ontwerper Pim Allonsius het afgelopen jaar geëxperimenteerd met deze Beams. 

 

MEEDOEN

Je kan je als collectief opgeven of als individuele ontwerper, architect of kunstenaar. Er worden 4 projectgroepen gemaakt. Je kan je t/m 16 oktober aanmelden. Je mag al een meer ervaren ontwerper zijn, maar nieuwe makers zijn ook welkom. Als aanmelding kun je zowel je portfolio insturen als een concept/idee van wat je zou willen realiseren. Daarnaast horen we ook graag wie je bent, wat je doet, je relatie met Breda en je motivatie om mee te doen. 

 

Na inschrijving ontvang je de uitnodiging in je mailbox voor de bijeenkomst op 19 oktober om 19:30. Op die avond wordt de selectie gemaakt en worden de projectgroepen gecreëerd. Met deze groep ga je de komende maanden aan de slag om te schetsen en te bouwen. Iedere projectgroep ontvangt 150 meter rode beams om mee te bouwen. Je ontvangt daarnaast per projectgroep een fee van € 5.000,00 euro exclusief btw. Uiteraard zorgt Breda Marketing en BANK15 voor de exposure van de deelnemende ontwerpers: online op onze kanalen, offline tijdens de expositie in BANK15 en uiteraard naamsvermelding bij de City Intervention.

De City Interventions zijn eigendom van de stad. Ze staan in ieder geval 3 weken langs de

Explore Creative Breda route, daarna is nog onbekend. 

 

Vanaf 21 oktober ga je met je projectgroep aan de slag om te schetsen. Om het materiaal en elkaar goed te leren kennen wordt er op zaterdag 5 november een fieldtrip naar Plastiek georganiseerd en is er een lunch bij BANK15. Om de stad te betrekken, wordt het proces van het creëren van de City Interventions geëxposeerd bij BANK15 van 8 t/m 18 november. De opening hiervan is op 10 november. Er wordt die avond een Artist Talk georganiseerd, waarbij jij als ontwerper meer vertelt over het project. BANK15 Café is beschikbaar om met elkaar te meeten en te werken. Tijdens de expositie (8 t/m 18 november) is het ook mogelijk in de expositieruimte te werken, zodat je Bredanaars kan ontmoeten en mee kan sparren. Je bent vrij om met je projectgroep te plannen, maar dit zijn data die vast staan:

 

  • Aanwezig op: 19 oktober 19:30 bij BANK15 (briefing en creëren projectgroepen), 5 november overdag (fieldtrip), 7 november overdag (opbouw expositie schetsen tot dusver), 10 november in de avond (opening expositie en Artist Talk).

  • Deadline schetsen: 14 november 

  • Deadline bouw kunstwerk: 12 december


 

Meld je aan via onderstaand formulier! Voor vragen neem contact op met Daan of Fenne:

daan.melis@bredamarketing.nl / fenne@bank15.nl

AANMELDEN

Bedankt, we nemen contact met je op!

bottom of page