• Business to make a difference

KWEEKTUIN

“Voor de makers. Voor de bouwers. Voor de dromers. Voor de visionairs. Voor de pioniers. Voor de burgers. Wij zijn de toekomst. Wij zijn nu.”

KWEEKTUIN | Ruimte voor de makers van morgen

Creativiteit geeft een stad energie. Het zorgt ervoor dat de economie draait en dat inwoners hun draai vinden. BANK15 geeft met Kweektuin creativiteit de ruimte om te groeien.

 

BANK15 biedt met Kweektuin een fysiek platform voor de makers van morgen. Een platform waar je met je idee of concept experimenteert, waar je skills worden getoetst en ontwikkelt. Met Kweektuin willen wij plek bieden voor de ondernemer die niet altijd weet waar hij moet beginnen of waar je je talent kan ontwikkelen. Waar je jouw creativiteit omzet naar business. We zijn er voor de makers jong en oud. We zijn er voor iedereen die wilt leren, een idee heeft, een concept, een plan of gewoon lekker muziek wilt maken. Waar je net zo vaak op je bek kan gaan tot je slaagt. Net zolang tot ze met hun idee de wijde wereld in kunnen. We hebben het over jou, de maker.

 

Kweektuin is er voor mensen met vernieuwende ideeën op het gebied van Music, Art, Food, Retail, Tech en Human Movement. Zo geven we in ons foodlab startende ondernemers de kans om een vernieuwend horeca concept te testen. Ook krijgt elke vrijdagavond muzikaal talent de kans om hun skills scherp te slijpen. Kweektuin geeft merken en organisaties bovendien een unieke gelegenheid om te co-creëren met de makers van morgen.

ART | voor de dromers

Ruimte voor jouw creativiteit! Exposeer hier jouw werk, live art performances tijdens evenementen, werk voor echte brands of verdien een plek op de Affordable Art Fair!

FOOD | voor de visionairs

Ruimte voor jouw onderneming! Test en toets jouw food concept binnen de muren van BANK15. Hier krijg jij 1,5 jaar de tijd om je onderneming te laten groeien.

MUSIC | voor de pioniers

Wij bieden een podium, jij mag ‘m pakken! Laat je horen tijdens de Acoustic Sessions, als DJ op de vrijdagavond en groei door naar oa Kweektuin @ Club Smederij!

RETAIL | voor de bouwers

Ruimte voor jouw onderneming! Maak gebruik van onze ruimte, start jouw retail-concept binnen BANK15, host je eigen pop-up store en test met de consument.

TECH | voor de makers

Ruimte voor innovatie! Sluit aan als creatief of techneut bij het Techlab, of test jouw concept binnen onze omgeving en events.

HUMAN MOVEMENT | voor de burgers

Denk mee over nieuwe leefvormen, leefomgeving en leefstijl. Zet anderen in beweging met jouw concept.

EVENTS

KWEEKTUIN | Wij dagen de makers van morgen uit!

BANK15 Kweektuin | deze editie in samenwerking met Club Smederij. Zaterdag 26 mei brengt Kweektuin nieuw talent! Opbouwende plaatjes van deephouse naar techno. Stem op jouw local hero, want jij bepaalt wie er afsluit!

De Makers

Kweektuin | Music | presents Ken Pauw

Ken Pauw, een echte charmeur die voornamelijk op huisfeestjes draaide. Sinds dat hij in november voor de eerste keer op het podium belandde bij Kweektuin, neemt hij zijn talent een stukje serieuzer. Voor deze editie neemt Ken zijn persoonlijke kippenvel-repertoire aan plaatjes mee om een sfeervolle, gezellige en vooral dansbare set neer te zetten.

Je vindt hem van 00:00u – 01:00u in de Makersclub van de Smederij. Beluister alvast zijn sound!

Kweektuin | Music | presents Loco Zonder Motief

De passie voor muziek is er altijd geweest bij Thijs, vanaf zijn twaalf jarige leeftijd kreeg hij met zijn drive in show de voetjes van de vloer bij menig buurtfeest, verjaardagfeest, trouwfeest of eindejaarsfeest. Met zijn leeftijd evalueerde zijn interesse in de richting van genres als Disco, Funk en Tech house. Door altijd met deze muziek bezig te zijn, gaat geen nieuwe plaat onopgemerkt voorbij en werden de huisfeestjes van vrienden altijd voorzien van de nieuwste muziek. Toen kwam het eerste podium, Kweektuin, als eerste een b2b set met Cas August en later alleen. Het enthousiasmeren en opzwepen van een (onbekend) publiek zijn voor hem de drijfveer om door te gaan tot in de vroege uurtjes.

Je vindt hem 26 mei van 22:00u – 23:30u in het Tuincafé van Smederij. Beluister alvast zijn sound!

Kweektuin | Music | presents Cas August

Cas Heeren, een jongen die stiekem al op een aantal leuke plekken heeft mogen draaien en daarnaast gewoon blij wordt van muziek en dit maar al te graag met de mensen in zijn omgeving deelt. Zijn focus ligt voornamelijk op de muziek uit de UK waaruit zijn liefde voor Garage, Bassline, Grime en andere genres is ontstaan. Luister zijn mixje om alvast een beetje in de stemming te komen voor de 26e en natuurlijk ook om erachter te komen wat hij in petto heeft voor de opening in de Smederij!

Je vindt hem 26 mei van 23:00u – 00:00u in de Makersclub van Smederij. ps. Er mag gedanst worden!

Kweektuin | Music | presents Rasheed Oppier

Rasheed raakte geïnteresseerd in het DJ -vak doordat hij wekelijks te vinden was in de legendarische Rotterdamse club NoW&WoW. Na veel kijken en luisteren begon hij zelf met draaien. Inmiddels heeft Rasheed al in verschillende clubs gedraaid. Met zijn voorliefde voor House in de breedste zin van het woord kan het alle kanten op. Van House tot Techno en alles daartussen.

Je vindt hem 26 mei van 01:00u – 02:00u in de Makersclub van Smederij. Beluister alvast zijn tunes.

Kweektuin | Music | presents ANYMX

Andre Martins, ook wel bekend onder artiestennaam ANYMX, is begeleider van talent en ambassadeur van Kweektuin Music. Als organisator van het techno-evenement Impload en eigenaar van platenzaak Hauz of Wax grijpt hij alle kansen aan om met muziek bezig te zijn. Loop gerust bij zijn platenzaak binnen bij BANK15, of stel je vragen aan hem tijdens de vrijdagavond Kweektuin Music avonden. Sluit aan bij zijn DJ-lessen, zowel digitaal als vinyl. Talent is bij hem in goede handen. Raak besmet door zijn passie.

Je vindt hem 26 mei van 03:00u – 04:15u in de Makersclub van Smederij. Beluister alvast zijn tunes.

Kweektuin | Music | presents Lycklama

Al vanaf het begin is hij erbij! Lycklama, een man die inmiddels op meerdere festivals draait, Why Not? organiseert in Tilburg en zijn eigen Lycklama & Friends avond heeft in BANK15. Binnenkort zal hij voor de derde keer Ni Hao zeggen voor zijn gigs in China. Met zijn diepgaande melodieën en harde kicks zal hij in het Tuincafé afsluiten. Één ding staat vast; dit wordt dansen, zweten, veel liefde en knallen!

Je vindt hem 26 mei  van 01:00u – 02:00u in de Tuincafé van Smederij. Beluister alvast zijn sound.

Kweektuin | Music | presents Liquid State

Sergio Meija Araque, geboren in Venezuela en opgegroeid in Nederland, is een maker van Kweektuin. “De reden dat ik muziek ben gaan draaien is om het publiek een onvergetelijke ervaring te bezorgen via muziek. Dit is voor mij meer dan goud waard! Breng licht in het duister! Geloof in je dromen, Kweektuin bracht de mijne dichterbij de werkelijkheid.” Zijn stijl van draaien wordt bepaald door de sfeer waarin hij zich bevindt, en natuurlijk door de reactie van het publiek. Want dat is waar het om draait!

Je vindt hem 26 mei van 23:30u – 01:00u in het Tuincafé van de Smederij. Beluister alvast zijn sound:

Kweektuin | Music | presents Eush

Het is pas geleden dat Ruben bij Kweektuin stond, waar hij de eerste keer voor publiek draaide. Met een enorme liefde voor house/techno kwam hij er die avond achter dat draaien echt zijn ding is. Na zijn debuut volgden al snel andere gigs in clubs als Toffler. Hij verdiende zelfs een plek op de line-up met Rod Malmok. Zijn unieke style is een combinatie van de wat diepere sounds in een jasje van pompende beats, altijd lekker groovy en dansbaar.

Je vindt hem 26 mei  van 02:00u – 03:00u in de Makersclub van Smederij. Beluister alvast zijn tunes: